Upoznaj nas!

Ukoliko si lezbejka, gej, ili biseksualna osoba i slažeš se sa našim manifestom i načelima organizovanja, pronađi našu zatvorenu grupu na Facebooku (https://www.facebook.com/groups/599280420768551/), pridruži nam se u redovnim nedeljnim sastancima koje objavljujemo na toj grupi, kao i na javnim događajima koje ćemo objavljivati i na našoj stranici na Facebooku.

Piši nam ili nas nađi na društvenim mrežama!
 • Nedelja, 25. oktobar

  Homofilmsko veče: The Hours (2002)

  Lezbejska i gej solidarna mreža vas poziva na naše drugo filmsko veče.
  Prikazujemo film Sati (The Hours) iz 2002. godine.Rađen po romanu Michaela Cunninghama u režiji Stephena Daldryja, The Hours je film o tri žene u različitim periodima, koje su međusobno povezane romanom Virginije Woolf Mrs Dalloway. Nakon diskusije o filmu, kratko ćemo predstaviti našu kampanju LGB krov u koju možete da se uključite. Film prikazujemo u Ilegalnom bioskopu u Magacinu.

 • Subota, 17. oktobar, 18h

  Tribina: Lezbejska i gej solidarna mreža – novo LGB organizovanje!

  Na prvoj javnoj tribini Lezbejske i gej solidarne mreže predstavićemo načela našeg organizovanja, manifest koji potpisujemo i najaviti pravce našeg rada. Tribina će biti održana na platformi Zoom, gde ćete moći da se uključite u diskusiju i postavite pitanja, kao i dostupna na live streamu na Facebooku. Govore: Daša Stevović i Srđan Atanasovski. Nakon javnog dela, ostaćemo na neformalnom delu gde ćete moći da nas upoznate bez reflektora live streama.

  Link za Zoom:
  https://us02web.zoom.us/j/86205931642?pwd=Q1VsdnBJdDVPRmpOMWFUQkppb3R5UT09

 • Subota, 17. oktobar, 17h

  Sastanak LGSM čitalačkog kluba

  Džejms Boldvin: Đovanijeva soba

 • Subota, 10. oktobar, 18h

  LGSM sastanak

  LGSM poziva članice i članove svoje šire grupe na neformalni Zoom sastanak.
  Imaćemo sledeće teme:
  1. Rodni nekonformizam, mogućnosti legislativne akcije.
  2. LGB i stambena ugroženost – zasnivanje radne grupe za projekat sigurne kuće i/ili druge solidarne akcije
  Razno: plan rada i raspored za naredne 2–3 nedelje.

 • Subota, 3. oktobar

  Homofilmsko veče: Pride (2014)

  Lezbejska i gej solidarna mreža vas poziva na naše prvo filmsko veče, posvećeno filmu Ponos (Pride) iz 2014. godine. Ovaj film prati istoriju kolektiva lezbejki i gejeva koji su se, u vreme najljućih borbi britanskih rudara protiv režima Margaret Tačer, okrenuli radikalnoj solidarnosti sa radničkom klasom kao neizostavnom delu sopstvene borbe protiv homofobije. Samo ime tog kolektiva – Lesbians and Gays Support the Miners – nadahnuo je i skraćenicu naše organizacije i predstavlja jednu od najsvetlijih tačaka onakve borbe kakvu želimo da vodimo danas i u našoj zemlji. Dođite (u maskama!) da zajedno uživamo i diskutujemo o ovom važnom trenutku u našoj istoriji!